Fusjonsfest 28. august 2022

Søndag 28.august braket det løs. Sang og dans og flott forkynnelse preget oppstarten. Denne dagen markerte vi at menighetene Evangeliekirken og Jesusfellesskapet fusjonerte.

 

Fra nå av heter menigheten Jesusfellesskapet Bergen.

Bygget heter fortsatt  Evangeliekirken.

Fusjonsfest3 280822.jpg
Fusjonsfest1 280822.jpg
Fusjonsfest 2 280822.jpg
Leif Gullberg.jpg
IMG_0043 (2).JPEG

Leif Gullberg til minne

Født 3. Juli 1946, døde i Bergen 14. juni 2021,

 

Vi er mange som vil takke Leif for det han var og det han gav. Leif Gullberg var født på Spydeberg der han hadde sitt barndomshjem og sine barneår.

 

Vårt første møte med Leif var på midten av 60-talet der han som tolk kom til Maran Ata menigheten Bergen sammen med Dennis Greenigde, senior.

 

Han tolket, og hans samhørighet med budskapet førte predikantens budskap med inspirasjon, innlevelse og tyngde utover salen, - Både forkynneren og tolken var Gudgitt til en lengtende forsamling, -mange, både yngre og eldre tok imot budskapet og nytt gudsliv vokste fram. -Det var vekkelselsestider...

 

Leif med trekkspillet,

Fingrene danset og lekte seg over tagentene, hans

liflighet var unik i den kristne forsamling, i menigheten

var det gladsang,  Leif med trekkspillets glade og

liflige toner ble en rik forsterkning.   

 

PC, instrumentet var nytt i den tid, Leif var

dataprogrameerer. For misjonen blei han en gave,

der han tidlig tok menighetens misjons arbeid inn i

PC`ens verden og la inn programmer, som gjorde a

rbeidet og føringen til det mest moderne og lettvinte på markedet.

 

Villig, hjelpsom og kunnskaprik som han var skapte ham mye. Han brukte sine resurser og bidrog og delte i felleskapet

Der hviler fred og respekt over hans avgjorte holdning og gode minne, han var helstøpt og sannhetssøkende...

Hans tenester og talenter har vært til velsignelse for mange!

 

For Evangeliekirken Bergen

Margot Hope Padøy

RigmorGullberg til minne

Født 5. januar 1939.   Døde 30. mars 2020

IMG_5641 (2).JPG

Så stillfaren og rolig, så verdifull

 og stor,Din gjerning var så trofast

du satte djupe gode spor

Vi takker deg for alt du gav,

du bar med deg Åndens frukter

til de steder der du var.  (Gal 5.22)

Alt fra begynnelsen av 60 talet var Rigmor èn av menigheten, - var der, som en fast god støtte, -È n skulder som skapte trygghet.  Hun var menighetens første kasserer, noe hun var gjennom mange år.

 

Rigmor skapte det vakkert rundt seg, hennes sans for detaljer og harmoni preget   hennes liv både ute og i hjemmet, selv var hun aldri den fremhevende, men midt i alt var hun et midtpunkt som skapte velduft og trivsel.

I hele hennes familie og hjem ligger det i dag igjen et godt grunnfeste av den kraft og kjærlighet hun bar med seg.

Hvordan har du det? -var hennes spørsmål, siste gang vi møttes, stemmen var svak, men tanken klar, - hennes omtanke for andre, skapte spørsmålet ...

Dette var nok en av de siste gangene hun greide å være med på møter. 

 

Rigmor, menigheten takker deg,

Vennene bærer glede og takk over det ditt nærvær og gode ånd og hender utgjorde i fellesskapet, den gode tjeneste du har utført og bidratt med har vert og er til velsignelse. 

Fra formiddagstreffets gode minner tar vi med når de eldre i menigheten satt benket rundt veldekkede bord med duft av hjemmebakst, og når lyden av glede og trivsel rådde, da tok vi imot det som en stor takk for at vi fikk stå sammen, skape trivsel og være med.    

 

Rigmor takk for at vi fikk nyte av ditt vennskap!

Det hviler fred over ditt minne.                                                                                                                                              

Skrevet av Margot Hope Padøy       

15. april  2020                                                                                                     

IMG_6189 (5)_edited.jpg

Nå skjer det.

Fra 1. juni flytter JF sine søndags samlinger til Bjørnsonsgaten 38.

Første møte søndag 6 juni kl. 12.00. Går alt etter planen taler 

Kjell Haltorp og møtet blir et fellessmøte med Evangeliekirken.

Jesusfellesskapet.jpg
Bønn.jpg

BØNNEHUS

mandag 9-12

onsdag 12-15

onsdag 19-21

lørdag 08-10

Fast hver uke i Evangeliekirken, Bjørnsonsgate 38

åpent

Screenshot_20210220-160351_Facebook.jpg

2021

En gang i året (i fastetiden) har JF (Jesusfellesskapet) noe de kaller 40 dagers Jesusfaste. Jesus begynte sin tjeneste med å være 40 dager i bønn og faste. Når denne perioden var over står det at han kom tilbake i ÅNDENS KRAFT for å forkynne og demonstrere Guds Rike.

 

Derfor ønsker vi å bruke disse 40 dagene på å faste "til Jesus og som Jesus". "Til Jesus" fordi han er vår frelser og Herre. Det viktigste vi kan gjøre er å søke han! "Som Jesus" fordi vi følger han og ønsker å gjøre det han gjorde. Vi vil bruke denne tiden for å gjøre oss klar til for

 

J e s u s f a s t e n  består a v 3 elementer:

 

I. MER TID MED JESUS

Vi ønsker å bruke disse 40 dagene til å hjelpe folk til å få inn gode vaner i sin personlige tid med Gud. Vi har laget en bibel og bønnemanual for disse 40 dagene og håper at så mange vil være med å følge den. Bønnemanualen er en hjelp til personlig bønneliv og bibellesning.

Sjekk:  www.jesusfellesskapet.no  eller direkte

Bønnemanual #1 - Jesusfast — Jesusfellesskapet

 

 

II. FASTELENKE

Vi ønsker å ha noen som faster hver av de 40 dagene så vi utfordrer alle i menigheten, som har mulighet, til å faste fra mat minst en dag denne perioden. Om du ønsker å faste flere dager er det enda bedre. Om du er vant med å faste er det en god mulighet til å ta det et steg lengre til f.eks 1 dag i uken, 3 dager, 7 dager, 21 dager, 40 dager.

Si ifra på denne eventen eller til post@jesusfellesskapet.no,  eller send SMS til 92 23 54 61 om du ønsker å være med på fastelenken. Vi trenger å vite navnet ditt så vi kan fylle alle de 40 dagene.

 

III. FASTE I 40 DAGER... fra noe Gud legger på ditt hjerte.

I tillegg til å faste minst en dag fra mat oppfordrer vi til å faste 40 dager fra noe annet enn mat som Gud legger på ditt hjerte. Det kan f.eks. være: kaffe, brus, sukker/snop, sosiale medier, nyheter, underholdning, osv.

MELD DEG PÅ. Du vil ikke angre

publisert 28.06.20
2020-06-04%2014.16_edited.png

60

4. juni fylte Gjert Thorsen 60 år. Dagen ble markert hjemme på Sotra og Per Svein stakk innom med en gratulasjon fra menigheten

Gjert er med i lederskapet og bidrar sterkt.

Vi gratulerer med vel overstått og ønsker Guds rike velsignelse videre.

publisert 28.06.20
2020-06-18 20.09.04.jpg

18. juni var det dugnad i Evangeliekirken. Gjennom årtier hadde det samlet seg opp ringpermer fra kirke og misjons arbeidet. Nå var det tid for å rydde. FRETEX leverte beholdere og tok jobben med å makulere. 

2020-06-18 20.04.53.jpg

Trenger du en ringperm eller flere er det bare å melde seg

Vi har tatt vare på de tomme permene - slik at de kan gjøre nytte for seg videre.  Ta kontakt med Geir Inge Haugland på  mobil 97 56 54 03.

Les denne oppmuntrende artikkelsen. Det er ikke hver dag Bergens Tidende formidler slike historier. Se B.T 22. juni 2020

Jesus hadde jeg ingen tro på !

BT art.fhoto.jpg

Kanskje ble universet startet av en kraft som vi ikke kan forstå, en slags guddom. Det kunne vi godta. Men at en jøde som vandret rundt i sandaler for 2000 år siden hadde noe med dette å gjøre, trodde vi ikke en døyt på. En kompis og jeg diskuterte temaet og bestemte oss for å undersøke det skikkelig. Utgangspunktet var klart og ambisiøst: Vi ville forsøke å motbevise kristendommen. Historien om at Jesus hadde stått opp fra de døde, måtte være løgn og bedrag.

Vår «gud», om vi skulle kalle kraften for det, hadde ingen innvirkning på våre liv. Vi så for oss en «gud» som ga svar på noen vanskelige filosofiske spørsmål, men som ikke la noen føringer på hvordan vi skulle leve livene våre. Bibelen hadde vi aldri lest.

Jeg begynte å lese tekstene, ikke som hellige skrifter, men bare som litteratur fra historien. Jeg leste Matteus, Markus, Lukas og Johannes, samt brev fra ulike mennesker som hevdet å ha opplevd det hele.

Og siden det ikke var hellige tekster for meg, dro jeg inn annen litteratur fra perioden, som «evangeliene» som ikke kom med i Bibelen – og dessuten Koranen og det jødiske Talmud. Den tidens sekulære historikere leste jeg også, som Josefus og Tacitus’ avhandlinger om hendelsene, alt jeg fikk tak i!

Det jeg hadde trodd ville ta en helg, dro ut. Etter en ukes studier ble jeg spurt om hvordan det gikk, og jeg svarte at «de kristne har laget en bedre løgn enn antatt, men ta det med ro, jeg har bare ikke snublet over sakens «smoking gun» ennå».

Helgen ble til måneder. Jeg begynte å lese antikristen litteratur, som Friedrich Nietzsches «Antikrist», Bertrand Russells «Why I Am Not a Christian» og Richard Dawkins «Gud – en vrangforestilling».

Ingen av dem motbeviste de mange vitneutsagnene om Jesu’ liv og oppstandelse. De historiske faktaene virket klare for meg: Mannen levde, døde og ble sett levende igjen av både tilhengere, skeptikere og fiender.

Jeg satte meg inn i de mange teoriene om hvorfor vitnene måtte ha tatt feil. Ingen holdt vann i møte med de historiske dataene, slik jeg så det.

Etter et halvår med etterforskning, var jeg knust. Kunne jeg ha tatt feil om Jesus? Kunne det være sant, det som står om ham i Bibelen? I min arroganse hadde jeg aldri akseptert at det var en mulighet.

Jeg bestemte meg for å lese Bibelen igjen – ikke som en student som angriper en oppgave, men som et menneske som søker Gud. Jeg kom ikke lange veien inn i Matteus før jeg leste Jesu ord: «Vend om, for himmelriket er kommet nær!» Disse ordene hadde jeg lest mange ganger det siste halvåret, men denne gangen var annerledes.

Hendene mine begynte å skjelve. Ordene traff meg. Jeg la fra meg Bibelen, satte meg ned på knærne og gråt.

Jeg omvendte meg fra all synd jeg kom på, og jeg tryglet Jesus om å komme inn i mitt liv som Herre og frelser.

Så var det som om hele verden ble stille, rommet lyste opp med det reneste og kraftigste lyset jeg noensinne har sett. Jeg kunne ikke engang se på kilden og så instinktivt ned i bakken. Det var en utrolig sær følelse. Jeg følte meg som et atom foran solen.

Jeg var livredd og helt rolig – samtidig. Veldig sært. En intens ro, en forferdelig frykt – hvordan kan man ha så motstridende følelser i samme stund?

Siden dette øyeblikket har jeg vært et annet menneske. Motivasjoner, ambisjoner, alt er endret. I 28 år hadde livet mitt vært som en svart-hvitt-film. Nå så jeg farger for første gang.

Btart.foto.png

Jonny Dahl

 70

år

Karstein Pahr benyttet anledningen å avlegge Jonny og Ragnhild et overraskende besøk hjemme på Landås på dagen. Kaffe ble servert på terrassen, med utsikt over byen.

Jonny har vært en del av Evangeliekirken så godt som fra starten av. I dag  jobber Jonny frivilligt i kirken og ivaretar bygget sammen med et husstyre / arbeidsgruppe.

Vel overstått Jonny.

Siste nytt

Wild Flowers

20. mai 2020

Vår økonomi

15 juni varsler  myndighetene lettelser i restriksjonene på endel områder.

Nå tillates arrangementer med inntil 200 deltakerne

 

  • på offentlig sted, der deltakerne kan holde minst én meter avstand til hverandre og der det er en ansvarlig arrangør

  • Ansatte eller oppdragstakere som står for gjennomføringen av arrangement på offentlig sted skal ikke regnes som en del av arrangementet. Deres rolle bør avklares i egne bransjestandarder.

  • Private arrangemanger begrenses oppad til 20 personer og med 1 m avstand.

Image by Micheile Henderson

20. mai 2020

Vår økonomi

Det merkes på gaveinntektene at kirken har vært stengt.

Gaveinntektene gikk ned i mars og april. Antall givere har ikke økt noe særligt.

Men heldigvis - mange av dere som gikk fast på møtene fortsetter å gi på giro og Vipps. Hjertelig takk. Det er behov for flere. Vi er avhengig av din  gave

Det skal bli godt snart  å kunnne samles igjen til åndeligt felleskap og en god prat over en kopp kaffe. Og allerede fra søndag 10. mai er det offentlig møte i Evangeliekirken.

 

Så tusen takk til deg som står med oss. Vårt bankkonto nummer er  3625 07 14895 eller VIPPS til 509084